Työntekijähaastattelu Crummy 9.6.2023

Kuka olet?

Oon Leo Rantalankila, mut sano Crummy vaa iha rohkeesti! Opiskelen tietotekniikkaa Turun yliopistossa, pääaineena Data-analytiikka. Tekniikan kandidaatti siis!
Kotona soitan ja sävellän musiikkia, pelaan videopelejä ja soitan vähän vielä lisää musiikkia eri soittimilla.
Vapaa-ajalla mut saattaa bongata soittamasta tai johtamasta Sohon Torwien riveistä, toimin meinaan sekä Torwien 1. trumpetistina, että taiteellisena johtajana.

Mitä teet Pulmattomalla?

Pulmattomalla oon tän kesän ohjelmistokehittäjänä. Hyviä hommia siis luvassa!

Millainen on unelmiesi työpäivä?

Unelmien työpäivä on, kun saa eteen tarpeeks vaikeen homman, jossa kuitenki pääsee eteenpäin. Ei siis liikaa pään hakkaamista seinään, mut toisaalta ei myöskään
pelkkää käsienheiluttelua.

Etätyö vai toimistotyö?

Molemmissa on puolensa, mutta töitä saa tehtyä paremmin toimistolla. Himassa on häiriötekijöitä, joten todennäkösesti keskittyy johki epäolennaisuuksii.
Työkaverit on myös toimistolla, ja oon tosi sosiaalinen ihminen, joten kaipaan seuraa. Kahvitauot on ankeita yksin.
Toisaalta etätöissä työmatka vaihtuu noin 25 minuutin kävelymatkasta noin kahdeksi askeleeksi. Toistaiseksi kuitenkin teen mieluummin töitä toimistolla.

Pöytäkone vai läppäri?

Pöytäkone, jos ei tarvii siirtyä mihinkää. Paremmat tehot, ja saa helpommi vaihettuu osia, jos tarve vaatii. Jos läppäri on ainut vaihtoehto, mielellään näyttö tai pari kylkeen ja erillinen hiiri ja näppis, ni eiköhän silläkin pärjää.

Langaton vai langallinen hiiri?

Langallisia yleesä käyttäny, ja niihi tykästyny. Oikeestaan langat melkee mihkä vaa laitteeseen, jos vaa mahollista. Ohjaimiin, hiireen, näppäimistöön ja kiitos kyllä myös kuulokkeisiin johdot takasin.
Akkujen ja paristojen kanssa pelleily on välillä turhauttavaa ja vie turhaa aikaa, ja langallisilla sellasta harvemmin tarvii tehä.

Ethernet vai Wlan?

Ethernet on yleensä nopeempi ja luotettavampi, joten Ethernet, jos vaan suinkin mahdollista. Toki Wlan on joissain paikoissa ainut vaihtoehto, joten siihen täytyy myös osata tyytyä välillä.

Mekaaninen vai analoginen näppäimistö?

Ehdottomasti mekaaninen. Tarkempi, mukavampi tuntuma ja naksuna hivelee korvia. Analogisella pärjää toki, mut jos on mahollista valita, ni aina mekaaninen.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *