Ajankohtaista

Tässä muutamia viime aikojen uutisia Pulmattomalta
 • Kolmannen polven koodari: Matias

  Kesän ajaksi olemme saaneet tuotekehitystä vahvistamaan Sjölundin suvun koodausperinteitä jatkavan nuoren miehen.

  Hän kertoo itsestään seuraavasti:

  Hei! Olen Matias Sjölund, ikää 16 vuotta. Olen juuri päättänyt peruskoulun ja syksyllä menen lukioon. Tietokoneiden lisäksi harrastan musiikkia: olen soittanut pianoa jo kuusi vuotta.

  Mitä teet Pulmattomalla?

  • Kehitän ja korjailen firman ohjelmistoja.

  Miten olet valmistautunut tehtäviisi?

  • Opiskelemalla Ruby on Rails- kursseja ennen töiden alkua.

  Millainen on unelmiesi työpäivä?

  • Sellainen, jossa saa tehdä muutaman tehtävän rauhassa.
 • Työntekijähaastattelu Crummy 9.6.2023

  Kuka olet?

  Oon Leo Rantalankila, mut sano Crummy vaa iha rohkeesti! Opiskelen tietotekniikkaa Turun yliopistossa, pääaineena Data-analytiikka. Tekniikan kandidaatti siis!
  Kotona soitan ja sävellän musiikkia, pelaan videopelejä ja soitan vähän vielä lisää musiikkia eri soittimilla.
  Vapaa-ajalla mut saattaa bongata soittamasta tai johtamasta Sohon Torwien riveistä, toimin meinaan sekä Torwien 1. trumpetistina, että taiteellisena johtajana.

  Mitä teet Pulmattomalla?

  Pulmattomalla oon tän kesän ohjelmistokehittäjänä. Hyviä hommia siis luvassa!

  Millainen on unelmiesi työpäivä?

  Unelmien työpäivä on, kun saa eteen tarpeeks vaikeen homman, jossa kuitenki pääsee eteenpäin. Ei siis liikaa pään hakkaamista seinään, mut toisaalta ei myöskään
  pelkkää käsienheiluttelua.

  Etätyö vai toimistotyö?

  Molemmissa on puolensa, mutta töitä saa tehtyä paremmin toimistolla. Himassa on häiriötekijöitä, joten todennäkösesti keskittyy johki epäolennaisuuksii.
  Työkaverit on myös toimistolla, ja oon tosi sosiaalinen ihminen, joten kaipaan seuraa. Kahvitauot on ankeita yksin.
  Toisaalta etätöissä työmatka vaihtuu noin 25 minuutin kävelymatkasta noin kahdeksi askeleeksi. Toistaiseksi kuitenkin teen mieluummin töitä toimistolla.

  Pöytäkone vai läppäri?

  Pöytäkone, jos ei tarvii siirtyä mihinkää. Paremmat tehot, ja saa helpommi vaihettuu osia, jos tarve vaatii. Jos läppäri on ainut vaihtoehto, mielellään näyttö tai pari kylkeen ja erillinen hiiri ja näppis, ni eiköhän silläkin pärjää.

  Langaton vai langallinen hiiri?

  Langallisia yleesä käyttäny, ja niihi tykästyny. Oikeestaan langat melkee mihkä vaa laitteeseen, jos vaa mahollista. Ohjaimiin, hiireen, näppäimistöön ja kiitos kyllä myös kuulokkeisiin johdot takasin.
  Akkujen ja paristojen kanssa pelleily on välillä turhauttavaa ja vie turhaa aikaa, ja langallisilla sellasta harvemmin tarvii tehä.

  Ethernet vai Wlan?

  Ethernet on yleensä nopeempi ja luotettavampi, joten Ethernet, jos vaan suinkin mahdollista. Toki Wlan on joissain paikoissa ainut vaihtoehto, joten siihen täytyy myös osata tyytyä välillä.

  Mekaaninen vai analoginen näppäimistö?

  Ehdottomasti mekaaninen. Tarkempi, mukavampi tuntuma ja naksuna hivelee korvia. Analogisella pärjää toki, mut jos on mahollista valita, ni aina mekaaninen.

 • Työpaikka tarjolla ohjelmistokehittäjälle

  Pieni ja ketterä ohjelmistofirma etsii oppimiskykyistä ja yrittäjähenkistä ohjelmistokehittäjää.

  Lue lisää täältä!

 • Tiina Sjölund 30 vuotta yrittäjänä

  10.8.1992 merkittiin yritysrekisteriin T:mi Tietotisma. Yritys perustettiin "ajolähdöllä", mutta päätös yhteisen yritystoiminnan aloittamisesta on osoittautunut yhdeksi elämämme (Martin ja minun) parhaista. Tisman myynnin jälkeen olemme jatkaneet perheyrityksessämme Pulmattomassa.Työni on enimmäkseen asiakaspalvelua ja lähtökohtaisesti varsin palkitsevaa.

  Aika on mennyt nopeasti rakastamaani asiakaspalvelua tehden. Osaamiseni on tosin enemmän käytännöllistä kuin teknistä. Eräs pitkäaikaisista asiakkaistamme soitti minulle: Annappa Tiina nyt tähän joku sopiva "keittiöneuvo"! Tärkeintä on asiakkaan ongelman ratkaisu, teorioista viis'.

  Tänään juhlistan päivää suomalaisella ruisleivällä ja kunnon kahvilla.

  Onnitteluja, halauksia ja hurraahuutoja otetaan vastaan 🙃.

  Yhteistyöterveisin Tiina

 • Työntekijähaastattelu: Pasi

  Työntekijähaastattelu 13.7.2022: Pasi

  Kuka olet?

  Hei! Olen Pasi. Opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikkaa viimeistä vuotta. Tutkintoni myötä erikoistun ohjelmistokehitykseen. Pulmattomalla aloitin ohjelmistokehittäjäharjoittelijana toukokuussa.

  Mitä teet Pulmattomalla?

  Työni pyörii vahvasti kaikenlaisen koodin ympärillä. Tyypillinen työpäivä sisältää mm. erilaisia tuotekehitystehtäviä, jotka saattavat näkyä loppukäyttäjille esim. uusien näkymien tai painikkeiden kautta.

  Millainen on unelmiesi työpäivä?

  Unelmien työpäivänä ei jumiudu mihinkään yksittäiseen tehtävään, vaan päivän aikana saa kaiken sujumaan. Parasta on, jos tämä päivä on perjantai ja huomaa että kaikki viikon aikana tehtäväksi osoitetut työt on tehty eikä mitään jää roikkumaan tulevalle viikolle.

  Etätyö vai toimistotyö?

  Etätyöt tulivat etenkin korona-aikana tutuiksi. Ne tuovat vaihtelua perinteiseen toimistotyöhön ja silloin tällöin koen olevani tehokkaampi etätyöskentelyn kautta. Toimistotyön etuihin kuuluu ilmaisen kahvin lisäksi se, että avun saaminen suurempiin ohjelmakoodiongelmiin on mutkattomampaa. Molemmissa on siis hyvät puolensa ja optimaalinen tilanne voisi olla se, että voi fiiliksen mukaan valita kumman mukaan työskentelee.

  Pöytäkone vai läppäri?

  Pöytäkone ehdottomasti niissä tilanteissa, joissa tietokonetta ei tarvitse siirrellä paikasta toiseen. Etätöissä läppäri vie voiton, sillä se liikkuu kätevästi mukana hybridimallin mukaisessa työskentelyssä.

  Langaton vai langallinen hiiri?

  Langattomuus on kaunista. Näin etätyöaikana se mahdollistaa siistimmän työpisteen. Tämä korostuu, mikäli kotona on sekä työ- että vapaa-ajankäyttöön suunnatut tietokoneet. Johtojenhallinta on vaivattomampaa ja hiiren ja näppäimistön vaihtaminen eri koneiden välillä helpottuu, kun ne ovat langattomia.

  Ethernet vai wlan?

  Pöytäkoneelle ehdottomasti langallinen netti. Läppäreille sen sijaan langaton netti on käytännöllisempi.

  Aurinkoista kesää!

 • Työntekijähaastattelu: Aarni

  Työntekijähaastattelu: Aarni 1.7.2022

  Morjesta vaan! Mä olen Aarni ja opiskelen täällä Turun yliopistossa tietotekniikkaa. Pääaineena mulla on ohjelmistotekniikka ja siinä sivussa liiketoimintaosaaminen. Toimin tämän kesän projektipäällikköharjoittelijana täällä Pulmattomalla.

  Millainen on unelmiesi työpäivä?

  Unelmien työpäivä on varmaan vähän samanlainen kuin miten jalkapalloilija Neymar määritteli unelmamaalinsa: Helppo ja mielellään tyhjiin sisään.

  Etätyö vai toimistotyö?

  Itselle etätyö on mieluisinta, sillä mua odottaa kotona aina lähityöpäivän jälkeen iso mutta pieni koiranpentu, ja usein myös hänen aiheuttama tuhotyömaa.

  Pöytäkone vai läppäri?

  Mun työ harvemmin jää koneen suorituskyvystä kiinni joten läppäri on way to go. Kunhan siihen on sitten liitetty oma näppäimistö, hiiri, näyttö, virtalähde ja vaikka 10 kilon lisäpainokin.

  Langaton vai langallinen hiiri?

  Oon aina käyttänyt langallista hiirtä ja se on osoittautunut hyväksi. Toki nykyään langattomien hiirien vasteajat ovat parantuneet niin paljon että voisi olla ihan kokeilun paikka sellaisellekin. Ainoa ongelma langallisissa hiirissä kun tuppaa olemaan se lanka.

  Ethernet vai wlan?

  Riippuu ihan mitä tekee. Lähtökohtaisesti töissä langattomalla pärjää hyvin, mutta kotona meillä onkin sitten aina lanit.

  Kiitos hyvistä kysymyksistä ja hyvää kesää!

 • Työntekijähaastattelu: Marjaana

  Työntekijähaastattelu: Marjaana 13.6.2022

  Kuka olet?

  Olen Marjaana Sjölund, vajaa neljäkymppinen tietotekniikan DI sekä oikeustieteen ylioppilas

  Mitä teet Pulmattomalla?

  Koodaan. Koodaan. Ja vähän vielä koodaan. Toki myös suunnittelen mitä tehdään, annan käyttöönotto- ja käyttötukea sekä metsästän bugeja. Tämän lisäksi hoidan myös palvelimia sekä erilaisia meillä käytössä olevia palveluita.

  Välillä mieli tekee tehdä jotain ihan muuta, joten silloin keskityn etsimään ohjelmiin kivoja ikoneita tai tekemään muuta "askartelua" :).

  Millainen on unelmiesi työpäivä?

  Unelmien työpäivänä pääsen luomaan jotain ihan uutta. Unelmien työpäivänä myös kaikki asiakkaiden esittämät ongelmat ratkeavat hetkessä. Koodiin ei tule kirjoitettua yhtään syntaksi- tai logiikkavirhettä, ja kaikki palvelimet ovat huipputerässä eikä mitään joudu odottelemaan.

  Ehkä unelmien työpäivään kuuluu myös maukas lounas ja virkistävät virvoiketauot… 😉

  Etätyö vai toimistotyö?

  Toimistotyö. Etätöillä on puolensa, mutta toimistossa on paremmin omaa rauhaa keskittyä töihin, kuin kotona edellisiltaisten päivällisten tiskien keskellä

  Pöytäkone vai läppäri?

  Ehdottomasti ensisijaisesti pöytäkone työkäytössä. Kotona on tosin läppäri, joka vie vähemmän tilaa, ja onhan se hieman helpommin liikuteltavissa.

  Langaton vai langallinen hiiri?

  Langallinen! Eipähän lopu virta kriittisellä hetkellä.

  Ethernet vai wlan?

  Kulkee käsi kädessä pöytäkone/läppäri-valinnan kanssa. Pöytäkoneella siis ensisijaisesti luotettavampi ja varmatoimisempi kiinteä verkkokaapeli, kannettavalla aina wlan.

  Mukavaa kesää!

 • Turun toimiston esittelyä

  Pulmattoman Turun toimisto on toiminut viime vuoden elokuusta asti Werstaan tiloissa. Täällä Werstaassa meillä on oma toimistohuone, ja saamme vapaasti käyttää Werstaan yhteisiä tiloja. Yhteisissä tiloissa on mm. yhteinen tulostin, kahvinkeitin, hiljaisia tiloja sekä neuvottelusali.

  Werstaan nettisivut ovat osoitteessa https://werstasturku.fi/

  Vaikka etätöissä olemisessa on hyvät puolensa, niin on toimistossakin.