Työntekijähaastattelu: Pasi

Työntekijähaastattelu 13.7.2022: Pasi

Kuka olet?

Hei! Olen Pasi. Opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikkaa viimeistä vuotta. Tutkintoni myötä erikoistun ohjelmistokehitykseen. Pulmattomalla aloitin ohjelmistokehittäjäharjoittelijana toukokuussa.

Mitä teet Pulmattomalla?

Työni pyörii vahvasti kaikenlaisen koodin ympärillä. Tyypillinen työpäivä sisältää mm. erilaisia tuotekehitystehtäviä, jotka saattavat näkyä loppukäyttäjille esim. uusien näkymien tai painikkeiden kautta.

Millainen on unelmiesi työpäivä?

Unelmien työpäivänä ei jumiudu mihinkään yksittäiseen tehtävään, vaan päivän aikana saa kaiken sujumaan. Parasta on, jos tämä päivä on perjantai ja huomaa että kaikki viikon aikana tehtäväksi osoitetut työt on tehty eikä mitään jää roikkumaan tulevalle viikolle.

Etätyö vai toimistotyö?

Etätyöt tulivat etenkin korona-aikana tutuiksi. Ne tuovat vaihtelua perinteiseen toimistotyöhön ja silloin tällöin koen olevani tehokkaampi etätyöskentelyn kautta. Toimistotyön etuihin kuuluu ilmaisen kahvin lisäksi se, että avun saaminen suurempiin ohjelmakoodiongelmiin on mutkattomampaa. Molemmissa on siis hyvät puolensa ja optimaalinen tilanne voisi olla se, että voi fiiliksen mukaan valita kumman mukaan työskentelee.

Pöytäkone vai läppäri?

Pöytäkone ehdottomasti niissä tilanteissa, joissa tietokonetta ei tarvitse siirrellä paikasta toiseen. Etätöissä läppäri vie voiton, sillä se liikkuu kätevästi mukana hybridimallin mukaisessa työskentelyssä.

Langaton vai langallinen hiiri?

Langattomuus on kaunista. Näin etätyöaikana se mahdollistaa siistimmän työpisteen. Tämä korostuu, mikäli kotona on sekä työ- että vapaa-ajankäyttöön suunnatut tietokoneet. Johtojenhallinta on vaivattomampaa ja hiiren ja näppäimistön vaihtaminen eri koneiden välillä helpottuu, kun ne ovat langattomia.

Ethernet vai wlan?

Pöytäkoneelle ehdottomasti langallinen netti. Läppäreille sen sijaan langaton netti on käytännöllisempi.

Aurinkoista kesää!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *